Home Diensten Contact
AANZET STUKADOORS Gegarandeerd Vakmanschap

www.aanzetstukadoors.nl

Tadelakt is een luxe ogende afwerking, en kent verschillende toepassingen.

Zo is het geschikt voor muren, wanden en plafonds. Maar ook voor de afwerking van badkuipen, douchecabines en unieke gootstenen. Het is een waterdichte stuc op basis van kalk, die binnen en buiten toepasbaar is. Met zijn marmerachtige uitstraling en stoot vastheid, is Tadelakt zeer geschikt voor een groot aantal ruimtes.

Tadelakt bestaat geheel uit natuurlijke producten, is ecologisch afbreekbaar, zeer slagvast, waterafstotend en wordt zowel buiten als binnenshuis toegepast op wand, vloer, badkuip, douche, tafels en wasbakken. Deze eigenschappen maken dat tadelakt niet alleen zeer duurzaam, maar ook ecologisch verantwoord is.

Deze vorm van wand en plafond afwerking kent een exotische geschiedenis.

Marokkaans Tadelakt vindt zijn oorsprong in de oosterse badhuizen en hammams. Traditioneel gezien wordt het geproduceerd van leem dat gewonnen wordt uit het gebied rondom Marrakech. Van nature is Marokkaanse Tadelakt waterafstotend.

Tadelakt

Waterbestendig

Tadelakt is hierdoor geschikt voor vochtige omgevingen als badkamers, badkuipen en douchecabines, maar ook Turkse stoombaden en sauna’s. Wanneer de afwerking in aanraking komt met water neemt het een andere kleur aan.


Ademen

Na het bewerken tijdens het droogproces van het oppervlak met stenen resulteert dit in een zeer waterdicht materiaal, dat toch ademt. Het zorgt ervoor dat het oppervlak niet verstikt raad. Dit is een groot voordeel waardoor de duurzaamheid in het gewin is.


Wendbaar en flexibel

Deze 2 eigenschappen zorgen ervoor dat tadelakt geschikt is voor vele vormen en rondingen. Aanzetstukadoors hebben ervaring met allerlei toepassingen, van gootstenen tot raamkozijnen. Wij zijn u graag van dienst.


Milieuvriendelijk en natuurlijk materiaal

Tadelakt bestaat uit 100% natuurlijke producten. Door de hoge pH waarde is het tevens ook resistent tegen schimmel en bacteriën.


Duurzame eigenschappen

In tegenstelling tot andere sierpleisters is tadelakt geen standaard afwerking die er altijd hetzelfde uitziet. Daar komt bij dat de afwerking na verloop van tijd net als een goede wijn rijker wordt in kleur en structuur. Het is dan ook raadzaam om het onderhoud bij te houden.

Tadelakt bestaat van nature in 6 basiskleuren. Door deze onderling te mengen of kleurpigmenten aan de basis delphi-wit kleur toe te voegen is het mogelijk om eindelijk nieuwe tinten te maken.


Wilt u meer weten over deze inspirerende techniek?

Wij adviseren u graag tijdens een vrijblijvend gesprek.


De voordelen van het gebruik van Tadelakt zijn enorm.

Tadelakt